Webinar juli: Update oproepcontracten

Opleidingen

Kosten

Vanaf € 84,25
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

Oproepkrachten, opgepast!

Veel werkgevers vangen een dienstverband aan met een oproepovereenkomst of een nul-urencontract. Het idee is daarbij dat er geen loon wordt betaald als er niet wordt gewerkt. Dit klinkt logisch, maar is niet een situatie die de wetgever graag ziet. Sterker nog, als het aan de Polder (werkgever en vakbonden) ligt worden oproepcontracten afgeschaft en worden er kwartaaluren-modellen geïntroduceerd (zie SER rapport van juni 2021). Maar zover is het nog niet.

De Wet arbeidsmarkt in balans en corona zijn een interessante combinatie gebleken. Door corona zijn arbeidsrelaties op scherp komen te staan en zeker ook de oproepovereenkomsten. Wat zijn de risico's van het niet doen van een aanbod vaste uren, of kan een werknemer, nadat hij een aanbod heeft geweigerd, alsnog een beroep doen op een vast aantal uren? In dit webinar wordt ingezoomd op deze vragen, recente ontwikkelingen en de rechtspraak inzake de oproepovereenkomst.

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur. Tijdens elk webinar kunt u vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up-to-date met de maandelijkse webinars

Elke 4e dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat hij dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag u gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor de actuele deelnamekosten kijkt u op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. U kunt zich daar op ieder moment voor aanmelden. Uw abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnement heeft dus altijd toegang tot 12 webinars.

Voor elk webinar ontvangt u een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvangt u per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 NIRPA PE-punten op.


DocNr: 101846

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!