Webinar augustus:

Opleidingen
Inschrijven

Startdatum


dinsdag 25 augustus 2020
van 10:00u tot 11:00u

Online

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 82,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Nog onbekend


Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

Inschrijven

Werkgeversaansprakelijkheid

Op grond van art. 7:658 BW moet de werkgever er voor zorgen dat de werknemers een veilige werkplek hebben. De werknemers moeten beschermd worden tegen de gevaren die tijdens het werk kunnen ontstaan. Bij niet-nakomen van deze zorgplicht, kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden door een werknemer voor geleden schade wegens een bedrijfsongeval of een beroepsziekte.

Tijdens het webinar wordt aandacht besteed aan wat concreet de zorgplicht van de werkgever inhoudt, onder welke omstandigheden de werkgever onder deze (schuld)aansprakelijkheid eventueel uit kan komen, hoe het zit met de bewijslast, wat de aanvullende werkgeversaansprakelijkheid van art. 7:611 BW (goed werkgeverschap) inhoudt en de jurisprudentie. 

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur met een kort overzicht van wetsvoorstellen en andere actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Tijdens elk webinar kunt u vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up-to-date met de maandelijkse webinars

Elke laatste dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Voor de actuele deelnamekosten kijkt u op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. U kunt zich daar op ieder moment voor aanmelden. Uw abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnement heeft dus altijd toegang tot 12 webinars. 

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag u gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor elk webinar ontvangt u een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvangt u per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 NIRPA PE-punten op.


DocNr: 102210
Laatste wijziging: 2-7-2019

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!