November-webinar: Oproepcontracten

Opleidingen

Inschrijven

Startdatum


dinsdag 26 november 2019
van 10:00u tot 11:00u

Online

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 79,90
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Savannah Snellenburg-Swenker


Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

Inschrijven

2Xplain-webinar

Sinds de invoering van de wet Werk en Zekerheid in 2015 herleefde het fenomeen van het slapende dienstverband. Toen het duidelijk werd dat een werkgever een transitievergoeding moest betalen als een werknemer na 2 jaar arbeidsongeschiktheid ontslagen werd, is het aantal ontslagen drastisch gedaald. Het MKB zag zich vaak genoodzaakt om de werknemer in dienst te houden met alle risico's van dien: de werknemer kan weer beter worden in de tussentijd en als er een transitievergoeding moet worden betaald is deze, door het verstrijken van de tijd, weer hoger. En zeker als het lange dienstverbanden betrof kunnen de transitievergoedingen erg hoog oplopen.

Op 10 juli jl. is eindelijk het wetsvoorstel aangenomen dat de werkgever voor een transitievergoeding die wordt betaald aan een werknemer vanwege 2 jaar arbeidsongeschiktheid wordt gecompenseerd. Per 1 april 2020 (beoogde ingangsdatum) kan de werkgever de compensatie terugvragen bij het UWV. Omdat dit met terugwerkende kracht kan, is het mogelijk om nu al actie te ondernemen.
In dit webinar gaat de docent in op hoe het ontslag wordt geregeld, wanneer een werkgever de compensatie kan aanvragen en hoe hoog, maar ook over de haken en ogen die aan een dergelijk ontslag kunnen kleven.

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur met een kort overzicht van wetstsvoorstellen en andere actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Tijdens elk webinar kunt u vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up to date met de maandelijkse webinars

Elke laatste dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat hij dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Voor de actuele deelnamekosten kijkt u op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. U kunt zich daar op ieder moment voor aanmelden. Uw abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnement heeft dus altijd toegang tot 12 webinars. 

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag u gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor elk webinar ontvangt u een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvangt u per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 Nirpa-PE-punten op.


DocNr: 102213
Laatste wijziging: 31-10-2018

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!