Webinar mei: Wet Arbeidsmarkt in Balans

Opleidingen

Inschrijven

Startdatum


dinsdag 28 mei 2019
van 10:00u tot 11:00u

Online

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 79,90
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Savannah Snellenburg-Swenker


Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

Inschrijven

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Nog geen 4 jaar na de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid, ligt er alweer een wetsvoorstel klaar dat flexcontracten vaster en onaantrekkelijker moet maken terwijl vaste contracten juist wat flexibeler moeten worden. Ontslag moet in de voorstellen makkelijker en goedkoper worden.

  • Flexibeler, omdat er weer gedurende 3 jaar contracten voor bepaalde tijd kunnen worden afgesloten. 
  • Vaster omdat de oproepkrachten na 12 maanden een aanbod moeten krijgen van de werkgever voor een dienstverband met een vaste omvang.
  • Ontslag wordt iets makkelijker omdat nu de redenen voor het ontslag gecombineerd kunnen worden.  
  • Ontslag wordt goedkoper voor de wat langer lopende contracten, maar tegelijkertijd duurder, omdat vanaf de eerste dag dat iemand in dienst is, de werkgever bij ontslag een transitievergoeding verschuldigd is.
  • Payrollmedewerkers krijgen dezelfde rechten als de gewone medewerkers.  
  • Er zal meer premie moeten worden afgedragen voor flexibele contracten.

Al met al weer flink wat wijzigingen die op stapel staan en waarmee met sommige maatregelen nu al rekening gehouden moet worden. Tijdens het webinar komen alle genoemde onderwerpen aan de orde.

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur met een kort overzicht van wetstsvoorstellen en andere actuele ontwikkelingen in de regelgeving. Tijdens elk webinar kunt u vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up to date met de maandelijkse webinars

Elke laatste dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat hij dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Voor de actuele deelnamekosten kijkt u op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. U kunt zich daar op ieder moment voor aanmelden. Uw abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnement heeft dus altijd toegang tot 12 webinars. 

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag u gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor elk webinar ontvangt u een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvangt u per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 Nirpa-PE-punten op.


DocNr: 100201
Laatste wijziging: 1-5-2019

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!