Btw voor onderwijs, zorg en welzijn

Opleidingen

Wij berekenen btw over alle producten en diensten, inclusief opleidingen. Voor het overgrote deel van onze klanten heeft dit geen consequenties. Zij kunnen de btw die ze betalen ook weer terugvragen en betalen per saldo dus hetzelfde bedrag als zij in het geval van btw-vrijstelling hadden betaald.

Voor organisaties die zelf btw-vrijgesteld zijn betekent dit echter een prijsnadeel van 21% . Bij de lokale en provinciale overheid wordt dat nadeel opgevangen door het btw-compensatiefonds. Voor organisaties in onderwijs, zorg en welzijn bestaat die voorziening niet. Daarom hebben we speciaal voor die organisaties een eigen btw-compensatieregeling in het leven geroepen. Bent u werkzaam in onderwijs, zorg of welzijn, dan kunt u hier op eenvoudige wijze gebruik van maken. Het enige dat u hoeft te doen is uw organisatie eenmalig, gratis aan te melden. Wij zorgen er dan voor dat vanaf dat moment op uw facturen een korting wordt berekend, zodanig dat de meerkosten als gevolg van de btw volledig worden gecompenseerd. Zo betaalt ook u dus per saldo hetzelfde bedrag als u in geval van btw-vrijstelling had betaald. U hoeft niet alle collega's apart aan te melden; als uw organisatie is aangemeld geldt de korting automatisch voor alle medewerkers. De regeling geldt vanaf het moment van aanmelding en kan niet met terugwerkende kracht worden toegepast.

De regeling geldt alleen voor onze opleidingen, en is niet van toepassing:

  • op bedragen die door 2Xplain namens derden worden doorberekend. Als bijvoorbeeld uw Nirpa-registratie via 2Xplain loopt, kan voor de doorberekende Nirpa-kosten geen compensatie worden gegeven;
  • op cursussen en trainingen die in-company worden verzorgd;
  • op cursussen en trainingen waarvoor de prijsafspraak in een offerte of contract is vastgelegd.

Klik hier om uw organisatie aan te melden voor de btw-compensatieregeling.

Heeft u hier vragen over, bel of mail dan even met Karin de Voogd van der Straten (karindevoogd@2xplain.nl, 0570-79 60 60).


DocNr: 47695

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!