Actualiteitendag

Opleidingen

Inschrijven

Cursusdata


donderdag 20 december 2018
van 10:00u tot 16:00u

Utrecht La Vie

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 376,00 tot € 470,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

All-in prijs, dus inclusief:

treinretour 1e klas of parkeerkaart
documentatie
lunchbuffet
koffie, thee, frisdrank
exclusief BTW

Docent

Jos van Weert
"Geweldige docent; veel praktijkkennis."

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
40 4

Inschrijven

Waarom zou u de PayRoll Actualiteitendag van 2Xplain kiezen?

Deelnemers aan de actualiteitendag beoordeelden deze gemiddeld met een 8,8.

Uit de evaluaties:
"Complete informatie in 1 dag, geen loze info. Prima!"

"Pluim voor Jos van Weert die het elk jaar maar weer voor ons uitzoekt en presenteert op een heldere wijze."

Op de onafhankelijke opleidingensite Springest kunt u meer ervaringen van deelnemers lezen. 

Het gaat uiteindelijk om de inhoud

Sinds Jos van Weert, kennismanager bij 2Xplain, 20 jaar geleden de Actualiteitendag Salarisadministratie introduceerde zijn er vele vergelijkbare initiatieven gekomen. Er bestaat echter nog altijd maar één dag waarbij alle regelgeving voor het volgende jaar gepresenteerd wordt in één overzichtelijke presentatie. Een volledig verhaal, opgebouwd vanuit de praktijk van de mensen die met de regelgeving moeten werken, úw praktijk dus.

 

U krijgt één samenhangend verhaal, zonder voorbehouden

Wat Jos precies allemaal gaat vertellen kunnen we nog niet zeggen. Niet dat het geheim is, maar het kenmerk van een goede actualiteitendag is nou juist dat het programma actueel is. Prinsjesdag moet nog komen, dus een compleet programma kan momenteel alleen op basis van koffiedik kijken worden vastgesteld. En aan koffiedik kijken doen we bij 2Xplain niet. Zeker is dat alles op het gebied van loonbelasting, sociale zekerheid, arbeidsrecht en pensioenen wat voor de dagelijkse uitvoering van uw salarisadministratie relevant is aan de orde komt. U kunt dus meteen met de verkregen kennis aan de slag. Dat dat geen loze belofte is bewijst de zeer hoge beoordeling die deelnemers ieder jaar weer geven.

Het hoogste rendement behaalt u in december

2Xplain is de specialist in opleidingen en informatie voor salarisadministrateurs. 2Xplain weet dus dat u het druk heeft in december. Toch plant de specialist de actualiteitendagen in die drukke maand. Simpelweg omdat de nieuwe regelgeving nog niet eerder door het parlement is goedgekeurd. 2Xplain wil u geen informatie geven die achteraf toch nog gewijzigd wordt. Van de specialist mag u immers volledige informatie verwachten. 

De inhoud van dit jaar

Wat er in december 2018 precies aan de orde komt, is nu nog zeker. Het is wel zo, dat de contouren zich beginnen af te tekenen:

 • Op weg naar 2 tariefschijven
  In 2021 kent ons belastingstelsel nog slechts 2 tariefschijven. De tarieven gaan omlaag. Maar daar staat tegenover, dat de wetgever andere tools creëert om inkomenspolitiek te blijven bedrijven. In 2019 worden de eerste stappen gezet.
 • Lonen gaan omhoog
  De netto lonen gaan voor velen fors omhoog. Maar dat geldt niet voor iedereen. Een aanzienlijke groep mensen ziet de BTW-verhoging niet of nauwelijks gecompenseerd.
 • Nieuwe fietsregeling
  Met ingang van 1 januari 2020 komt er een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Daar moet u in 2019 op voorsorteren. Maar zal deze regeling het gebruik van de fiets stimuleren? Worden er nieuwe fietsregelingen ingevoerd?
 • Bijtelling auto’s zonder CO2-uitstoot
  De regels wijzigen voor bijtelling van nieuwe auto’s van de zaak zonder CO2-uitstoot. Maar wat gebeurt er met auto’s, die al een paar jaar ouder zijn?
 • WIEG
  De Tweede Kamer heeft al ingestemd met verlenging van partnerverlof en adoptieverlof. Maar wanneer gaat die verlenging in?
 • Minimum jeugdlonen
  Vanaf 1 juli 2019 ontvangen werknemers van 21 jaar het volledige minimumloon. En het minimumloon voor 18-, 19- en 20-jarigen wordt verhoogd. Welke consequenties heeft dat?
 • Werknemers uit het buitenland
  Werknemers die in het buitenland woonachtig zijn, krijgen in de loonbelastingsfeer niet langer alle heffingskortingen. Uw salarispakket wordt daarop aangepast. Maar weet u precies waar uw werknemer zijn fiscale woonplaats heeft? En hoe komt u daar eigenlijk achter? Daarnaast wordt de 30%-regeling in duur beperkt. En dat zonder noemenswaardige overgangsregeling. Werknemers die daar nu gebruik van maakten, hadden dat natuurlijk niet verwacht.
 • Kabinetsplannen
  Bij het aantreden van dit Kabinet werden plannen gepresenteerd voor de oplossing van problemen op de arbeidsmarkt, in de sociale zekerheid en met betrekking tot pensioenen. Die plannen krijgen langzaam maar zeker vorm. En als het zover is, wordt er actie van u verwacht. Hoe staan de plannen er voor?

De overige onderwerpen worden in de komende maanden bekend. Komt er meer duidelijkheid in de beoordeling van arbeidsrelaties? Wordt het arbeidsrecht op belangrijke punten aangepast?

"1e klas heen, 1e klas informatie, 1e klas spreker, 1e klas weer naar huis." 

Meer service, minder kosten

Er zijn actualiteitendagen van andere aanbieders, waar de 2e en 3e deelnemer korting krijgen. Of waar abonnees op bepaalde uitgaven korting krijgen, als ze tenminste ruim van tevoren boeken. De maximale prijs van 2Xplain is vaak nog lager dan de kortingsprijs bij anderen. En u moet nog al wat doen om die maximale prijs te mogen betalen. Bent u lid van de VNSa of de LinkedIn discussiegroep Salarisadministratie, Nirpa-geregistreerd, gebruiker van het Forum Salaris of leest u de 2Xplain nieuwsbrief dan daalt uw prijs al fors. Voor die lagere prijs krijgt u een zeer compleet pakket, gegarandeerd zonder verborgen extra kosten, dus

 • inclusief treinretour 1eklas of parkeerkaart 
 • inclusief documentatie 
 • inclusief uitgebreid lunchbuffet 
 • inclusief koffie, thee, frisdrank

Bonus: een cadeautje is altijd leuk

Kans maken op een leuke eindejaarsbonus? Snelle inschrijvers krijgen een half Oudejaarslot cadeau. Een half lijkt weinig, maar de hoofdprijs is wel mooi € 15 miljoen. Daarvoor hoeft u niets extra's te doen. Zijn uw aanmelding én betaling vóór 1 december bij ons binnen, dan krijgt u uw Oudejaarslot bij de registratiebalie meteen mee. U kunt zich al verzekeren van een Oudejaarslot en een plaats bij de meest praktijkgerichte actualiteitendag. De inschrijving is al geopend.

"Weer veel gehoord, en duidelijk uitgelegd, zoals elk jaar. Dit jaar ook weer meer vrolijke noten van de spreker erin."

"Altijd fijn om de toch vrij droge kost op een duidelijke manier voorgeschoteld te krijgen met de nodige humor! Bedankt!"


DocNr: 33252
Laatste wijziging: 5-10-2018