[image]

Loonbeslag - impact op werknemer en risico's voor werkgever

Hoe voorkom je verlies aan arbeidsproductiviteit, oplopende kosten en ziekmeldingen?

Volgens het Nibud kampt 60% van de Nederlanders met financiële problemen. Dat betekent dat veel werknemers - ook in jouw werkomgeving - hiermee te maken hebben, wat ronduit zorgwekkend is omdat het serieuze gevolgen kan hebben voor de organisatie. Deze training helpt bij het tijdig signaleren van deze problemen en het voorkomen van erger.

Inhoud van de training

  • Oorzaken en gevolgen voor werknemer en werkgever
  • Signaleren van financiële problemen van werknemers
  • Het op effectieve wijze aangaan van het gesprek met de werknemer met schulden
  • Afhandeling van loonbeslagen
  • Loonbeslagen in de salarisadministratie
  • Adviesgesprek met werknemer
  • Doorverwijzen naar schuldhulpverlening

Reviews

‘Goed inzicht gekregen in het verwerken van reeds gelegde loonbeslagen, maar ook inzien hoe je als bedrijf preventief te werk kunt gaan. Het stuk inzake schuldsanering was ook zeer verhelderend.’
‘Geen saaie training waar alleen informatie op je afkomt, maar een goede variatie in kennisoverdracht en toepassing daarvan. Een van de betere cursussen die ik heb genoten.’

Uitgebreide beschrijving

Werkgevers krijgen steeds vaker te maken met werknemers die schulden hebben. Dat is niet alleen erg vervelend voor die werknemers, maar heeft ook nadelige gevolgen voor de werkgever. Werknemers met financiële problemen zijn vaker ziek en minder productief. Bovendien leidt de schuldenproblematiek van werknemers tot extra belasting van HR en salarisadministratie. Denk daarbij o.a. aan het correct uitvoeren van het loonbeslag. Door alert te reageren op signalen kunt u erger voorkomen of zelfs de problemen oplossen. Tijdens deze training wordt daarom ook stilgestaan bij signalen die kunnen wijzen op financiële problemen bij een werknemer. Die trekt meestal pas aan de bel als de problemen te groot zijn geworden. En ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor HR-medewerkers, salarispro’s en beloningsadviseurs. Basiskennis van de loonadministratie is wenselijk.

DocNr: 82964
3 blokken van 2 uur (6 uur totaal)
dinsdag 5 november 2024
9:30u tot 11:30u
Vervolgdagen
donderdag 7 november 2024 van 9:30u tot 11:30u
maandag 11 november 2024 van 9:30u tot 11:30u

Docent(en)


Kosten

€ 500,00 per deelnemer

Over deze training

  • Wet- en regelgeving Salaris en HR
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Basisniveau
Aantal NIRPA punten: 90