[image]

Excel Power Query

Word (nog) sneller met Excel Power Query

Ben je goed bekend met Excel en gebruik je het programma zeer regelmatig, dan kan je met deze praktische training je vaardigheden uitbreiden. In deze training leer je hoe je supersnel data kunt bewerken door te automatiseren op een laagdrempelige manier. Moet je vaak dezelfde handelingen uitvoeren bij een bestand, dan is Power Query misschien wel de oplossing.

Eenmalig instellen wat er moet gebeuren en daarna altijd met 1 druk op de knop dezelfde handelingen automatisch laten uitvoeren. Samenvoegen van verschillend databestanden (mogen ook verschillende bronsoorten zijn) zonder ingewikkelde formules.

Voor wie is dit de geschikte Excel-training?

Excel, Power Query is gericht op HR-, salaris- en overige administratieve professionals met gedegen kennis van en ervaring met Excel. De functionaliteit die is behandeld in de 2xplain Excel- de basis en meer, zoals verticaal zoeken en formules, wordt al goed beheerst. Ook het maken van draaitabellen zoals in de 2xplain trainingen Excel data analyse en presentatie is gegeven is bekend. Let op, we werken met Excel voor Windows, dus geen Mac, Google sheets of Excel online.

Is een vooropleiding Excel vereist?

Voor deze training is gedegen kennis van en ervaring met Excel vereist, bijvoorbeeld door voorafgaande deelname aan de 2Xplain trainingen Excel - de basis en meer en de 2xplain Excel, data analyse en presentatie. De in die training besproken functies worden bekend verondersteld en worden niet in de training Power Query behandeld.

Je werkt met je eigen computer

Tijdens deze praktisch opgezette training oefen je zelf direct met de functies die de trainer behandelt. Alle functies worden behandeld aan de hand van een werkbestand, dat ontleend is aan een personeelsbestand met looncomponenten. De analyse is hierdoor direct toepasbaar. Het basisbestand vind je in de wachtkamer van de online classroom als een download. Je hebt minimaal office 2016 nodig (in 2013 is PQ aanwezig als plugin en dat zou je zelf eerst moeten installeren). Advies: als het mogelijk is graag met 2 schermen werken.

Hoe is de training Excel, Power Query opgebouwd?

De dag wordt gestart met het bekijken van de kansen en beperkingen van Power Query. Daarna gaan we diverse handelingen uitvoeren die je nu misschien iedere keer handmatig doet. Ook kun je tijdens deze dag jouw excel-vragen aan de trainer voorleggen.

We bespreken onder meer:

 • Wat is Power Query wat zijn de kansen en de beperkingen
 • Doornemen van de schermen
 • Het maken van de verbindingen
 • Aanpassen van de data types
 • Splitsen en samenvoegen van data uit kolommen
 • Samenvoegen van andere bestanden eventueel afkomstig uit verschillende bronnen zonder formules.
 • Filteren in Power Query
 • Verwijderen van kolommen die je niet nodig hebt
 • Gemaakte verbindingen dupliceren zodat je bijv. meerdere tabbladen op afdelingsniveau kunt krijgen.
 • Fouten oplossen

Aan het eind van de training heb je meerdere handelingen geautomatiseerd. Je hebt zelf je basisbestand verrijkt met al deze berekeningen.

DocNr: 176765
3 blokken van 2 uur (6 uur totaal)
maandag 18 november 2024
9:30u tot 11:30u
Vervolgdagen
vrijdag 22 november 2024 van 9:30u tot 11:30u
woensdag 27 november 2024 van 9:30u tot 11:30u


Kosten

€ 555,00 per deelnemer

Over deze training

 • Overige kennis en vaardigheden
 • Maximaal 12 deelnemers
 • Basisniveau
Aantal NIRPA punten: 83