Check de Loonstrook

Opleidingen

Kosten

Vanaf € 363,20 tot € 454,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83

Wanneer heeft u voor het laatst zélf een loonberekening gemaakt?

Misschien een rare vraag, want loonberekeningen maken behoort tot uw vaste taken. Maar de salarisadministrateurs die die berekening nog met de rekenmachine moesten maken zijn inmiddels met pensioen of zitten daar tegenaan. Ook al neemt de computer nu het lastige werk voor zijn rekening, als moderne payrollprofessional blijft het voor u belangrijk om te weten hoe een loonberekening in elkaar zit. Al is het alleen maar om zo nu en dan te checken of de loonstroken nog kloppen. Uw computer rekent weliswaar (hopelijk) foutloos, maar checkt niet of alle gegevens correct zijn ingevoerd. Een fout vinkje of een verkeerde code leiden tot een foute berekening. Alleen als u goed thuis bent in de loonberekening zal zo'n fout u opvallen.

Ondanks alle pogingen van de overheid om de berekening eenvoudiger te maken blijft het lastige materie. De loonstrook bestaat uit enorm veel componenten en ieder jaar zijn er fiscale wijzigingen. Voor u als salarisprofessional mag de loonstrook geen geheimen hebben. U dient zonder problemen een juiste bruto-netto-berekening te kunnen maken inclusief de daarbij behorende loonkosten. Bovendien rekenen uw collega’s op u voor het beantwoorden van vragen over hun loonstrook.

Tijdens de studiedag “Check de Loonstrook” wordt uitgebreid ingegaan op het bruto-netto traject en de berekening van de werkgeverslasten. Na het volgen van deze dag bent u weer helemaal up-to-date en komt u niet meer voor verrassingen te staan.

Doelgroep

Deze training is zowel bedoeld voor nieuwkomers in het vak als salarisprofessionals die hun kennis willen opfrissen over loonheffingen, loonberekeningen en het op de juiste wijze berekenen van de loonkosten.

Vooropleiding

Voor het volgen van deze studiedag is geen specifieke vooropleiding vereist.

Doel en inhoud

Deelnemers maken kennis met loon(kosten)berekeningen, voeren zelfstandig loon(kosten)berekeningen uit en stellen zelfstandig loonjournaalposten op.

Programma

Tijdens deze studiedag komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

  • Loonbegrippen en verplichtingen van de inhoudingsplichtige
  • Wet Aanpak Schijnconstructies en eisen loonstrook
  • Het bruto-nettotraject
  • Het berekenen van de premies werknemersverzekeringen en reserveringen
  • Zelfstandig loon(kosten)berekeningen maken; inclusief berekeningen met bijzonder tarief
  • Loonberekening maken volgens de methode van het Voortschrijdend Cumulatief Rekenen
  • Het opstellen van een eenvoudige loonjournaalpost

DocNr: 109113

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!