Basiskennis Loonadministratie onlinestudie (BKL)

Opleidingen

Inschrijven

Startdatum


Met e-learning kan op ieder moment worden gestart

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 738,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Bij e-learning staat een begeleider standby

Over deze opleiding


Onbeperkt aantal deelnemers

Inschrijven

Basiskennis Loonadministratie (BKL)

Begint u als medewerker salarisadministratie, of wilt u meer zicht krijgen op de werkzaamheden van de salarisadministratie? Dan is deze Basiskennis Loonadministratie (BKL) de opleiding.

Waarom BKL?

De kleinste onvolkomenheden in de salarisadministratie kunnen grote financiële gevolgen hebben. Er volgen naheffingen met boete, of een medewerker krijgt onvoldoende uitkering bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Het is daarom van belang, dat iedereen die werkzaam is in de sfeer van de salarisadministratie, voldoende kennis heeft om de werkzaamheden goed te kunnen verrichten. De opleiding Basiskennis Loonadministratie maakt u wegwijs op het terrein van Arbeidsrecht, Loonheffing en Sociale Verzekeringswetgeving.

Het diploma Basiskennis Loonadministratie

Deze opleiding zal u optimaal voorbereiden op het examen Basiskennis Loonadministratie, afgenomen door de Nederlandse Associatie voor examinering. Als u het examen met goed gevolg aflegt, zal deze aan u het diploma Basiskennis Loonadministratie (BKL) uitreiken. U kunt daarna voor extra verdieping verder studeren om het Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) te behalen.

De BKL doelgroep

Deze online BKL opleiding is geschikt voor iedereen die te maken heeft met salarisadministratie, -afspraken en -betaling. Ook wie niet op de afdeling salarisadministratie werkt, maar wel enige kennis van arbeidsrechtelijke, fiscale en sociale verzekeringszaken moet hebben, heeft met de BKL-opleiding een prima basis.

Welke vooropleiding is vereist voor BKL?

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Betrokkenheid bij het vakgebied is gewenst.

Doel van de BKL opleiding

Na afloop van de online BKL opleiding bent u in staat om:

 • Het examen Basiskennis Loonadministratie met goed gevolg af te leggen;
 • Alle werkzaamheden in het kader van de salarisadministratie te onderkennen en te doorgronden;
 • Alle formulieren en andere meldingen, behorende bij de salarisadministratie correct en tijdig in te vullen en te verzenden, dan wel deze digitaal aan te maken;
 • Alle gehanteerde vaktermen te onderkennen en een plaats te geven;
 • Correspondentie met fiscus, en andere instanties te begrijpen en van de juiste reactie te voorzien.

E-learning: Online leren onder begeleiding van een docent

E-learning bij 2Xplain is wat anders dan kijken naar een docent op uw computerscherm. De lesstof is door vakdocenten zo vormgegeven dat deze gemakkelijk via online zelfstudie te volgen is. De in begrijpelijke taal geschreven uitleg van de lesstof wordt telkens afgewisseld met opdrachten. Daarmee kunt u meteen zelf testen of u de stof begrepen heeft. Zo bent u actief met de lesstof bezig en leert al doende steeds weer wat bij. Waar nodig zijn verwijzingen opgenomen naar achtergrondinformatie. Zo kunt u zelf bepalen of u van bepaalde onderwerpen meer wilt weten, of extra oefenopdrachten wilt maken.

Net als andere lesvormen is e-learning het meest effectief als u de opleiding in een redelijk tempo volgt. U zit dan in een goed studieritme en neemt de stof daardoor makkelijker op. De BKL-opleiding kan in 9 weken worden afgerond, waarbij u wekelijks één les volgt met een gemiddelde studiebelasting van 6 uur. Omdat niet iedere cursist evenveel tijd vrij kan maken, staat de e-learningmodule vanaf het moment van inschrijven 6 maanden tot uw beschikking.

Uw docent kijkt actief mee naar uw vorderingen. U kunt hem of haar zelf benaderen als u vragen heeft, maar de docent zal ook zelf het initiatief nemen om telefonisch de voortgang met u te bespreken. Met e-learning bij 2Xplain heeft u de vrijheid om zelf uw studietempo en –tijden te bepalen, terwijl de docent er voor waakt dat u op de goede weg blijft. Het uitgangspunt van 2Xplain is: wel vrijheid, maar geen vrijblijvendheid. Uiteindelijk is het BKL-diploma het doel.

De BKL modules

BKL-online bestaat uit onderstaande 9 modules:

 1. De arbeidsovereenkomst;
 2. Einde arbeidsovereenkomst;
 3. De dienstbetrekking;
 4. Het loon;
 5. Berekening van de loonheffingen;
 6. Afdracht van loonheffingen;
 7. Sociale zekerheid deel 1;
 8. Sociale zekerheid deel 2;
 9. Werkkostenregeling.

BKL-examens

Voor het erkende diploma Basiskennis Loonadministratie moeten twee deelexamens met goed gevolg worden afgesloten. Deze deelexamens worden online afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Examinering. Er zijn 14 examenplaatsen verdeeld over het land. De examendata zijn flexibel. U kunt als u toe bent aan examen doen, daarvoor zelf een datum plannen en een afspraak maken. Meer informatie op de website van de Associatie

Extra’s tijdens de BKL opleiding van 2Xplain

In het overzicht van onze tarieven vindt u ook de interessante extra’s die 2Xplain aanbiedt tijdens het volgen van de BKL opleiding. Na deze opleiding kunt u verder studeren, zie hiervoor onze PDL opleiding.


DocNr: 10192
Laatste wijziging: 21-5-2019

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!