Alles over de loonaangifte

Opleidingen

Startdatum

vrijdag 10 juni 2022
van 9:30u tot 11:30u
2Xplain online classroom


Inschrijven
(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 373,60 tot € 467,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Gerrie de Hoop
"Duidelijke uitleg over een ingewikkeld onderwerp"

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83

Verminder de kans op naheffingen

Deelnemers aan deze training beoordeelden deze gemiddeld met een 8,6.

Uit de evaluaties: ”Goede training waar we met zijn allen veel aan gehad hebben”

Door de toename van mogelijke uitkeringen, tegemoetkomingen, door de invoering van de premiedifferentiatie WW in 2020, en door de per 1 januari 2022 ingevoerde premiedifferentiatie premie Aof is een juiste, eenduidige en specifieke vastlegging van de inkomstenverhouding hiervan in de polisadministratie nog belangrijker geworden. Tijdens de training Alles over de loonaangifte besteedt Gerrie de Hoop uitgebreid aandacht aan de inkomstenverhouding. In welke gevallen moet een werkgever een nieuwe inkomstenverhouding aanmaken? Daarnaast geeft hij je goed inzicht in veelgemaakte fouten, waardoor je meteen al kunt voorkomen tegen overbodige kosten aan te lopen. Fouten in de loonaangifte kunnen namelijk grote gevolgen hebben. Vergissingen leiden tot naheffingen of boetes, maar werken ook door in de berekening van premies, uitkeringen en toeslagen. Door goed inzicht te hebben in de verwerking van de gegevensstroom bij jou en de Belastingdienst kun je fouten voorkomen. Natuurlijk komen ook de gewijzigde codes en rubrieken voor het nieuwe jaar aan bod.

Voor wie is de training Alles over de loonaangifte van belang?

Goede kennis van de loonaangifteketen is belangrijk voor alle salaris- en financiële professionals die te maken hebben met de uitwisseling van (loon)gegevens met de Belastingdienst. De gevolgen van een klein foutje zijn groot, met name omdat de gegevens die je verstrekt naar veel meer instanties dan alleen de Belastingdienst en UWV gaan.

Hoe is deze training opgebouwd?

Tijdens deze training krijg je in 3 blokken van 2 uur kennis van en inzicht in het belang van een goede gegevenskwaliteit in de loonaangifteketen. Dit gebeurt aan de hand van praktijksituaties die zowel door de docent als door de deelnemers zelf worden ingebracht. Het uiteindelijke doel: inzicht krijgen in de gegevensstromen en de verwerking daarvan, waardoor fouten, en daaruit voortvloeiende naheffingen en boetes, kunnen worden voorkomen en controles minder nodig zijn.

Welke onderwerpen komen er aan de orde?

  • Het proces van de loonaangifte. 
  • Inzicht geven in hoe de controlemechanismes in het ketenproces nu werken
  • De “lastige” rubrieken in de loonaangifte
  • Veelgemaakte fouten
  • Het corrigeren van de loonaangifte
  • Gewijzigde codes en rubrieken loonaangifte 2022
  • In welke gevallen moet er een nieuwe inkomstenverhouding worden aangemaakt

DocNr: 146963

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!