Een praatje over kwaliteit

Geplaatst door Frans la Poutré (franslapoutre@2xplain.nl) op 18 augustus 2016

Vandaag ga ik eens iets doen waar ik niet zo goed in ben. Al 25 jaar werk ik samen met Jos van Weert en ik mag wel zeggen dat we in die tijd veel vernieuwingen in het salarisvak (mede) hebben geïnitieerd. Het eerste vakdiploma (Praktijkdiploma Salarisadministratie, later opgegaan in PDL), het eerste Congres Salarisadministratie, de eerste vakbeurs Personeel en Salaris, en later, met Cas Bakker er inmiddels bij, de vaardigheidstrainingen speciaal voor salarisadministrateurs, de Associate Degree Payroll Professional, steeds weer vernieuwende onderwerpen voor studiedagen met altijd de praktijk van de salarisadministrateur als uitgangspunt, de kennisbank met volledige CAO-database en de maandelijkse salariswebinars: een lijst waar we best trots op mogen zijn.   

Wij van WC-eend

Dat trots zijn, daar zijn we dan als nuchtere Hagenees-die-nu-in-Brabant-woont en Brabander-die-nu-in-Amsterdam woont weer wat te bescheiden voor. Topkwaliteit leveren is immers vanzelfsprekend en behoeft toch zeker geen reclameslogans? Misschien was dat 25 jaar geleden nog wel het geval, maar de wereld is intussen sneller geworden en je moet anno 2016 niet alleen topkwaliteit maken, maar ook heel hard roepen dat je dat doet. Nou, en dáár ben ik dus niet zo goed in. Ik heb dan altijd meteen het plaatje voor me van die man in zijn witte laboratoriumjas die ernstig de camera inkijkt en zegt: "Wij van WC-eend adviseren WC-eend". (Klik hier als u geen idee heeft waar ik het over heb.)

Het idee was simpel

Maar goed, het moet er nu dan toch maar eens van komen dat ik ga opscheppen. En wel over onze Actualiteitendagen. Ook daarmee zijn Jos en ik ooit als eerste begonnen, zo'n 20 jaar geleden. Ik gaf toen nog het vakblad Aanspraak uit (het eerste vakblad voor salarisadministrateurs, maar daarvan waren wij niet zelf de bedenkers). Het idee was simpel: per 1 januari wijzigt er altijd veel in de regelgeving, dus laten we nou eens in één dag op een rijtje zetten wat dat voor de salarisadministrateurs betekent, dan weten deze meteen waar ze aan toe zijn.  Probleem was ook toen al dat veel wetgeving pas medio december definitief wordt vastgesteld en we deze dag dus in de toch al drukke decembermaand moesten plannen. Omdat het per saldo toch efficiënter was om één dag in nieuwe regelgeving te investeren, hebben we daar toch voor gekozen.

Eigenwijs vasthouden aan topkwaliteit

Inmiddels is er een ruime keuze aan met onze actualiteitendagen vergelijkbare evenementen. Ze zijn er in alle prijsklassen, sommige bieden entertainment na de pauze, andere proberen met een luxueuze locatie hun aanbod aantrekkelijk te maken en zo wordt er van alles bedacht om u over de streep te trekken. Ik kan ze uiteraard niet inhoudelijk beoordelen, want het zijn er te veel om allemaal te bezoeken. Wat me wel opvalt is dat ze vrijwel allemaal eigenlijk te vroeg zijn. Afgelopen jaar hebben we gezien hoe de Eerste Kamer de kabinetsplannen nog kan dwarsbomen, met een last-minute-wijziging en een reparatie-actie in april tot gevolg. Als ik dus moet opscheppen over onze Actualiteitendagen, dan is dat vooral omdat we eigenwijs blijven vasthouden aan topkwaliteit. En die kunnen we alleen garanderen als we vasthouden aan een planning in december.

Dan nu eindelijk het beloofde verkooppraatje

Nou lijkt mijn verhaal dus werkelijk nog nergens op de eerder genoemde WC-eend-man. Dus laat ik dan toch maar wat voordelen noemen die niks met de inhoud te maken hebben:

  • Op vier plaatsen in Nederland
  • Lage prijs vergeleken met andere populaire dagen
  • Die prijs is dan ook nog inclusief treinretour 1e klas of parkeerkaart
  • en zonder verborgen meerkosten
  • En schrijft u vóór 16 november in, dan krijgt u een half Oudejaarslot cadeau. 

Een half Oudejaarslot, dat klinkt wel erg zuinig, denkt u nu misschien. Maar als u toevallig de hoofdprijs wint vindt u de helft van 30 miljoen vast ook wel de moeite waard. Dus ik durf wel oprecht en volmondig af te sluiten met:

Wij van de 2Xplain Actualiteitendagen adviseren de 2Xplain Actualiteitendagen!

Oja, nou vergeet ik bijna te zeggen dat u hier kunt klikken voor informatie en inschrijven. Ik leer het ook nooit. 

Relevante links:

Naar alle blogs

Docnr: 102616