Webinar augustus: Working from home remotely

Opleidingen

Startdatum

dinsdag 31 augustus 2021
van 10:00u tot 11:00u

2Xplain online classroom


Inschrijven
(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 84,25
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Dennis Reins


Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

"Thuis" werken vanuit een ander land

Droom je er ook wel eens van? Je werk doen vanuit een zonnig land ver weg van alle hectiek van het drukke Nederland? Dan ben je niet de enige. Door de coronapandemie is deze droom voor een aantal werknemers werkelijkheid geworden. Noodgedwongen weliswaar, doordat zij in het buitenland vast waren komen te zitten. Maar ook door de coronapandemie is de visie op thuiswerken in korte tijd radicaal veranderd. Zowel werkgevers als werknemers geven aan dat thuis werken een blijvertje is. Ook als er geen reisbeperkingen meer zijn, kunnen er in de toekomst mogelijk situaties blijven zijn waarin Nederlandse werkgevers instemmen met het werken buiten Nederland. Dat zorgt dan wel voor vraagstukken op allerlei terreinen. In een breed perspectief komen de belangrijkste fiscale en juridische aandachtspunten aan de orde.

Verblijven en werken in een ander land dan je reguliere werkplek

Tijdens de coronapandemie hebben veel werknemers noodgedwongen in een ander land verbleven dan waar zij wonen en werken. De werkgever werd er soms door overvallen; in andere gevallen stemde deze daar expliciet mee in. Zoals gezegd: ook na de pandemie zullen werknemers flexibeler werken. Er zijn zelfs werkgevers die helemaal geen kantoor meer hebben. Zolang men gewoon in Nederland blijft werken (en wonen) is er weinig aan de hand. Maar als de landsgrenzen worden overschreden wordt het een ander verhaal. Werkgevers en werknemers zijn zich onvoldoende bewust van de complexiteit en risico's die dit met zich brengt. In dit webinar gaan we dieper in op de aandachtspunten op het gebied van fiscaliteit en sociale zekerheid, maar ook zullen we ingaan op arbeidsrecht, immigratie en pensioen/verzekeringen. We doorlopen de problematiek langs de zogenaamde schijf van vijf . Dit zal je helpen om het beste en meest toekomstbestendige beleid te voeren.

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur. Tijdens elk webinar kunt u vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up-to-date met de maandelijkse webinars

Elke laatste dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Voor de actuele deelnamekosten kijkt u op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. U kunt zich daar op ieder moment voor aanmelden. Uw abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnement heeft dus altijd toegang tot 12 webinars. 

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag u gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor elk webinar ontvangt u een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvangt u per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 NIRPA PE-punten op.


DocNr: 102210

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!