Webinar januari: Verzekeringsplicht en loonkostensubsidie

Opleidingen

Startdatum

dinsdag 25 januari 2022
van 10:00u tot 11:00u
2Xplain online classroom


Inschrijven
(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 87,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Léone Bource


Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 100 deelnemers
Basisniveau
10

Verzekeringsplicht en loonkostensubsidie 2022

Bij een minderheidsaandeelhouder speelt de vraag of deze verzekerd is voor werknemersverzekeringen. Gevolg hiervan is immers dat hij voor ziekte en werkloosheid onder het wettelijk stelsel valt en hieraan moet bijdragen. Sommige minderheidsaandeelhouders willen dit echter niet en dichten hun risico liever op een andere manier af, bijvoorbeeld uit eigen vermogen of via een particuliere verzekering. Wanneer kan dat en is dat wenselijk? Waar moet een minderheidsaandeelhouder rekening mee houden? Wat zijn relevante bepalingen in een management overeenkomst. Léone Bource zal u hier aan de hand van praktische voorbeelden doorheen leiden

Daarnaast zal zij aandacht besteden aan de loonkostensubsidies in 2022. Welke subsidies zijn er? Wat zijn de voorwaarden voor het verkrijgen van de subsidies? Hoe zit het bijvoorbeeld met het uurloonbegrip en het doelgroepenregister?
Onder meer deze vragen zullen aan bod komen tijdens dit webinar. Uiteraard zullen wij hierbij uitgaan van de meest recente regelgeving en rechtspraak.

Actualiteiten en vragen

Webinars beginnen om 10:00 uur. Tijdens elk webinar kun je vragen stellen. Deze worden aan het eind van het webinar beantwoord. Afhankelijk van het aantal vragen kan een webinar daardoor wat langer duren dan een uur.

Blijf up-to-date met de maandelijkse webinars

Elke laatste dinsdag van de maand komt een deskundige van 2Xplain de HR- en salarisprofessionals online bijpraten over actualiteiten, regelgeving en ontwikkelingen, of gaat dieper in op een vaktechnisch onderwerp.

Voor de actuele deelnamekosten kijk je op het tarievenoverzicht. Deelname is extra voordelig met een webinar-abonnement. Je kunt je daar op ieder moment voor aanmelden. Het abonnement start dan met het eerstvolgende webinar en eindigt een jaar later. Met een webinar-abonnementheb je dus altijd toegang tot 12 webinars.

Nog niet eerder aan een 2Xplain-webinar deelgenomen? Dan mag je gratis deelnemen. Schrijf hier meteen gratis in.

Voor elk webinar ontvang je een persoonlijke toegangslink. Na deelname ontvang je per mail een certificaat. Deelnemen aan een 2Xplain-webinar levert 10 NIRPA PE-punten op.


DocNr: 95757

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!