[image]

Van PDL-theorie naar praktijk

Als je klaar bent met de PDL-theorie

Het praktijkdiploma loonadministratie (PDL) is de basis als je gestart bent als salarisadministrateur. Na afronding van deze opleiding beschik je over de theoretische basiskennis op gebied van loonheffingen, sociale zekerheid, arbeidsrecht, het journaliseren en de personeelsadministratie, maar dan nu de praktijk....!

Hoe pas je al deze kennis toe op de loonstrook, hoe controleer je aan de achterkant (de loonaangifte, de journaalpost etc) of alles op een juiste wijze is verloond? We beginnen bij de opstart van een nieuwe onderneming in de salarisadministratie en wat daar allemaal bij komt kijken. Wat komt er vervolgens kijken bij tussentijdse wijzigingen in de inhoudingsplicht en het einde hiervan. Daarna gaan we aan de hand van de loonstrook, de loonaangifte, de pensioenaangifte etc. dieper in op de verloning van de werknemers. Waar moet het personeelsdossier aan voldoen, hoe maken we de eindafrekening voor de werkkostenregeling etc. Ook behandelen we door de belastingdienst afgegeven beschikkingen....hoe controleren we deze en, als ze niet goed zijn, hoe maken we dan bezwaar? Kortom Dè match tussen theorie en praktijk!

Inhoud training 'Van PDL-theorie naar praktijk'

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Alle belangrijke zaken op de loonstrook
 2. Hoe controleren we de achterkant van de salarisverwerking (worden de premies werknemersverzekeringen goed verwerkt, komt alles goed op de journaalpost te staan, staat de eindheffing goed in de loonaangifte etc.)
 3. Controleren en bezwaar maken tegen beschikkingen van belastingdienst en UWV
 4. De werkgever van start tot einde (aan- en afmelding belastingdienst, pensioenfonds, aannemen van personeel, overgang van onderneming etc)
 5. De werkkostenregeling in de praktijk
 6. Het personeelsdossier compleet

Voor wie is 'Van PDL-theorie naar praktijk' bedoeld?

De training  is specifiek ontwikkeld voor 

 • Salarisadministrateurs (net) in bezit van Praktijk Diploma Loonheffingen (PDL)
 • Salarisadministrateurs op MBO niveau
DocNr: 197467

Docent(en)


Kosten

€ 500,00 per deelnemer

Over deze training

 • Wet- en regelgeving Salaris en HR
 • Maximaal 20 deelnemers
 • Basisniveau