Procesoptimalisatie in het loon(kosten)traject - basis

Opleidingen

Kosten

Vanaf € 503,20 tot € 594,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Over deze opleiding

Vaardigheidstraining
Maximaal 12 deelnemers
Senior-niveau
83

Procesoptimalisatie: rendement voor HR en salarisadministratie

Deelnemers aan deze studiedag beoordeelden deze gemiddeld met een 8,4.

Uit de evaluaties: ”Een cursusdag waar ons HR team onmiddellijk mee aan de slag kan. Duidelijke uitleg, goede voorbeelden en interactief. Het duidelijk vastleggen van de processen maakt ze beter beheersbaar en overdraagbaar. De effectiviteit en efficiëntie kan leiden tot kostenbesparingen en een grotere klantgerichtheid.

Bij veel organisaties staat het verbeteren van processen en het verkrijgen van een efficiënte organisatie hoog op de agenda. Organisaties willen hun klanten garanderen, of in ieder geval een grote mate van zekerheid kunnen bieden, dat het geleverde product of dienst aan de verwachtingen voldoet. Binnen de HR- en payroll administratie geldt dat misschien nog wel meer. Salarissen moeten op tijd en zonder fouten worden betaald, maar daarvoor bent u wel afhankelijk van een juiste en tijdige aanlevering van gegevens. Tijd dus om daar ook eens op in te zoomen!

Focus op het totale proces geeft u en uw klanten inzicht in overdrachtsmomenten, doorlooptijden, risico’s en afhankelijkheden. Een van de verbetermethodieken die zich richt op het verbeteren van processen met als centrale waarde de klant is LEAN. LEAN bestaat uit een groot aantal tools en methodieken om processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Het herkennen van verspillingen binnen het proces is een van de uitgangspunten van LEAN. De zaken die geen toegevoegde waarde opleveren voor het proces, worden zoveel mogelijk verwijderd. Door de basisprincipes van LEAN toe te passen op de HR- en payrollprocessen, worden ze in lijn gebracht met wat de afdeling voor de klant wil betekenen. Het doel van LEAN is voor salarisadministratie ook niet anders; meerwaarde creëren voor uw klanten.

In deze training maakt u kennis met het optimaliseren en verbeteren van uw payroll processen met behulp van Business Process Management en LEAN. We leren u hoe u aan de slag gaat met het modelleren en analyseren van processen. Hiervoor gebruiken we verschillende BPM-werkvormen. U maakt kennis met LEAN- begrippen en instrumenten om uw processen te analyseren en te verbeteren, zoals de zeven verspillingen, Value Stream Mapping en Push en Pull.

Voor wie is de studiedag Procesoptimalisatie in het loon(kosten) traject interessant?

Leidinggevenden en beslissingsbevoegden in HR en Payroll en payrollprofessionals die een rol hebben of krijgen binnen het (her)inrichten en verbeteren van de processen rond HR en loonbetaling.

Doel en opzet van deze studiedag Procesoptimalisatie

In deze training maakt u kennis met het optimaliseren en verbeteren van uw HR- payroll processen met behulp van Business Process Management en LEAN. U leert hoe u aan de slag gaat met het modelleren en analyseren van processen. Hiervoor gebruiken we verschillende BPM-werkvormen. U maakt kennis met LEAN- begrippen en instrumenten om uw processen te analyseren en te verbeteren, zoals de zeven verspillingen, Value Stream Mapping en Push en Pull. De training wordt gegeven aan de hand van praktijksituaties en voorbeelden, waarbij ingegaan wordt op de volgende aspecten:

  • het modelleren van processen;
  • de waardestroom (value stream);
  • het analyseren van processen;
  • de belangrijkste lean-instrumenten.

Na afloop van de training:

  • herkent u de activiteiten die wel en geen waarde toevoegen voor de klant in uw payrollproces;
  • heeft u handvatten om u proces te modelleren, optimaliseren en verbeteren;
  • weet u hoe u prestaties zichtbaar maakt en verbetert.

Gewenste kennisniveau

Dit is een senior-studiedag. Van deelnemers wordt een kennisniveau VPS of vergelijkbaar verwacht, opgedaan door opleiding en/of werkervaring in een coördinerende functie in HR of salarisadministratie.

Vervolgdag

U kunt zich verder verdiepen in deze materie door het volgen van de studiedag Procesoptimalisatie in het loon(kosten)traject - vervolg


DocNr: 84082

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!