Payroll (in) control

Opleidingen

Inschrijven

Cursusdata


donderdag 7 mei 2020
van 9:30u tot 16:30u

Utrecht La Vie

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 532,00 tot € 630,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

All-in prijs, dus inclusief:

treinretour 1e klas of parkeerkaart
documentatie
lunchbuffet
koffie, thee, frisdrank
exclusief BTW

Docent

Paul van Groen
"Kan theorie en praktijk goed combineren."

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Senior-niveau
83

Inschrijven

Deze dag wordt in 2018 voor het eerst georganiseerd. Deelnemers aan 2Xplain-studiedagen beoordeelden deze gemiddeld met een 8,6.

Uit het klantenonderzoek: ”Goede docenten en duidelijke uitleg, doorgaans goed interactief”

Laat je meenemen en inspireren

De studiedag “Payroll (in) Control” is een unieke dag doordat er wordt ingespeeld op een sterke behoefte in het vakgebied en de maatschappij: in control zijn, oftewel iets beheersen. En niet zomaar iets, maar de salarisadministratie! Payroll is tegenwoordig een proces dat een enorme hoeveelheid aan data nodig heeft en genereert die weer resulteert in te beheersen geldstromen. Hoe weten we zeker dat het bedrag aan loonheffingen, aan salarisbetalingen en boekingen in de financiële administratie juist en volledig is? In deze studiedag wordt hier door een deskundige uit het vakgebied antwoord op gegeven en worden praktische handvatten aangereikt. Geen dag waar u de zoveelste "handige" set aan controlelijsten meekrijgt, maar een waar u

  • begrip krijgt van welke risico’s het behalen van doelen in de weg kunnen staan, 
  • leert hoe deze te beheersen met gerichte controlemaatregelen en 
  • het monitoren van de efficiency en effectiviteit leert optimaliseren.

Voor wie is de studiedag “Payroll (in) Control” van belang?

Als professional die verantwoordelijk is voor of een rol speelt in een salarisadministratie (van de eigen organisatie of die van de klant), heeft u baat bij deze studiedag. U heeft namelijk belang bij het positief kunnen beantwoorden van vragen zoals “zijn wij in control over onze payroll?” en “zijn alle processen in lijn met wet- en regelgeving?”.

Hoe is deze studiedag opgebouwd?

Tijdens deze studiedag krijgt u door een deskundige docent, die zowel als consultant als payroll manager gebouwd heeft aan een best practice rondom “Payroll (in) Control”, inzicht in hoe de salarisadministratie optimaal beheerst kan worden. Dit gebeurt aan de hand van een uiteenzetting van een gestructureerde aanpak van een abstract tot praktisch niveau aangevuld met sprekende voorbeelden uit de praktijk. Gedurende de dag, wordt er gewerkt aan een doorlopende case die u mee naar huis kan nemen en zal bijdragen aan het "in control"houden van uw eigen payroll.

Welke onderwerpen komen er aan de orde?

  • De rol van de Payroll Professional is enorm aan het veranderen en dit heeft invloed op de verwachtingen die men heeft van de kennis en vaardigheden. Ook de mate waarin er strategisch gedacht kan worden over doelstellingen, risicomanagement, controlemanagement en beheersmaatregelen verandert. Hoe kijkt het NIRPA hier tegenaan en wat vinden en ervaren wij zelf?
  • Een begrip van de controleomgeving start bij inzicht in de interne en externe omgeving van de salarisadministratie. Leer wat dit betekent en welke invloed dit heeft op bijvoorbeeld processen, systemen en de doelstellingen van de salarisadministratie. Deze doelstellingen zijn een voorwaarde voor risico- en controlemanagement en tijdens de studiedag worden hier voorbeelden van gegeven.
  • Een doelstelling moet behaald worden, maar welke risico’s brengen dit eigenlijk in gevaar? Inzicht hierin is nodig om vervolgens risico’s te beschrijven, beoordelen, classificeren en de reactie erop te ontwikkelen. En let wel, dit is een doorlopend proces en niet een eenmalige actie: de interne en externe omgeving zijn constant in beweging en dat heeft invloed op risico’s.
  • Het komt in de praktijk nog te vaak voor dat er controlemaatregelen ingevoerd worden, zonder een duidelijke link naar risico’s en vervolgens naar doelstellingen. Waarom nemen we deze controlemaatregelen eigenlijk? Als reactie op een foutje in het verleden? Leer om anders te denken over controlemaatregelen en deze doelgerichter te maken. Leer de levenscyclus van een controlemaatregel kennen en hoe het best een beschrijving hiervan te maken.
  • Op dit moment zijn er doelstellingen, risico’s en controlemaatregelen bekend en door u beschreven in de doorlopende case. Dit is zeer positief, maar slechts de start van Payroll (in) Control. Beheersmaatregelen (doorlopende en separate) zullen ontwikkeld moeten worden die de effectiviteit en efficiency van dit beoogde gesloten systeem moeten borgen. U moet controleren en aanpassen waar nodig, op een gestructureerde manier.

DocNr: 118909
Laatste wijziging: 21-5-2019

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!