[image]

Excel, data-analyse en presentatie

Word (nog) handiger met Excel, data-analyse en presentatie

Deelnemers aan deze training beoordeelden deze gemiddeld met een 8.

Uit de evaluaties: ”Een prima vervolg op de eerste training. Combinatie van theorie en praktijk werkt erg goed."

Ben je goed bekend met Excel (office) en gebruik je het programma zeer regelmatig, dan kan je met deze praktische training je vaardigheden uitbreiden. In deze training leer je hoe je supersnel data kunt analyseren en deze mooi en overzichtelijk kunt presenteren.

Voor wie is dit de geschikte Excel-training?

Excel, data-analyse en presentatie is gericht op HR-, salaris- en overige administratieve professionals met gedegen kennis van en ervaring met Excel. De functionaliteit die is behandeld in de 2xplain Excel- de basis en meer, zoals verticaal zoeken en formules, wordt al goed beheerst. Let op, we werken met Excel voor Windows, dus geen Mac, Google sheets of Excel online.

Is een vooropleiding Excel vereist?

Voor deze training is gedegen kennis van en ervaring met Excel (office) vereist, bijvoorbeeld door voorafgaande deelname aan de 2Xplain-vaardigheidstraining Excel - de basis en meer. De in die training besproken functies worden bekend verondersteld en worden niet in de training Data-analyse en presentatie behandeld.

Je werkt met je eigen computer

Tijdens deze praktisch opgezette training oefen je zelf direct met de functies die de trainer behandelt. Alle functies worden behandeld aan de hand van een werkbestand, dat ontleend is aan een personeelsbestand met looncomponenten. De data-analyse is hierdoor direct toepasbaar. Het basisbestand vind je vooraf in de wachtkamer van de online classroom als een download. Advies: als het mogelijk is graag met 2 schermen werken.

Hoe is de training Excel, data-analyse en presentatie opgebouwd?

De dag wordt gestart met het bekijken welke vragen van belang zijn voorafgaand aan de data-analyse. Daarna ga je kijken welke methode wanneer kan worden ingezet. Vervolgens ga je een aantal analyses maken. Tenslotte gaan we die analyses op een overzichtelijke manier presenteren in een dynamisch dashboard. Ook kun je tijdens deze dag jouw excel-vragen aan de trainer voorleggen.

We bespreken onder meer:

  • Draaitabellen
  • Grafieken
  • Draaigrafieken
  • Slicers

Aan het eind van de training heb je dan zelf een dashboard gemaakt in combinatie met allerhande berekeningen. Je hebt zelf je basisbestand verrijkt met al deze berekeningen.

DocNr: 42213
3 blokken van 2 uur (6 uur totaal)
woensdag 18 september 2024
9:30u tot 11:30u
Vervolgdagen
maandag 23 september 2024 van 9:30u tot 11:30u
woensdag 25 september 2024 van 9:30u tot 11:30u
Nog maar enkele plaatsen beschikbaar


Kosten

€ 555,00 per deelnemer

Over deze training

  • Overige kennis en vaardigheden
  • Maximaal 12 deelnemers
  • Basisniveau
Aantal NIRPA punten: 83