Excel, data-analyse en presentatie

Opleidingen
Inschrijven

Cursusdata


Momenteel alleen incompany

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 454,00 tot € 555,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

All-in prijs, dus inclusief:

treinretour 1e klas of parkeerkaart
documentatie
lunchbuffet
koffie, thee, frisdrank
exclusief BTW

Docent

Voor incompany geen docent bekend

Over deze opleiding

Vaardigheidstraining
Maximaal 12 deelnemers
Basisniveau
83

Inschrijven

Word (nog) handiger met Excel

Deelnemers aan deze studiedag beoordeelden deze gemiddeld met een 8.

Uit de evaluaties: ”Een prima vervolg op de eerste training. Combinatie van theorie en praktijk werkt erg goed."

Bent u goed bekend met Excel en gebruikt u het programma zeer regelmatig, dan kunt u met deze praktische training uw vaardigheden uitbreiden. In deze training leert u hoe u supersnel data kunt analyseren en deze mooi en overzichtelijk kunt presenteren.

Voor wie is dit de geschikte Excel-training?

Excel, data-analyse en presentatie is gericht op HR-, salaris- en overige administratieve professionals met gedegen kennis van en ervaring met Excel. De functionaliteit die is behandeld in de 2xplain Excel- de basis en meer, zoals verticaal zoeken en formules, wordt al goed beheerst.

Is een vooropleiding Excel vereist?

Voor deze training is gedegen kennis van en ervaring met Excel vereist, bijvoorbeeld door voorafgaande deelname aan de 2Xplain-vaardigheidstraining Excel - de basis en meer. De in die training besproken functies worden bekend verondersteld en worden niet in de training Data-analyse en presentatie behandeld.

Een computer met de juiste Excel-versie staat voor u klaar

Tijdens deze praktisch opgezette training oefent u zelf direct met de functies die de docent behandelt. Iedere deelnemer heeft tijdens deze dag de beschikking over een computer, waarop Excel is geïnstalleerd. Alle functies worden behandeld aan de hand van een werkbestand, dat ontleend is aan een personeelsbestand met looncomponenten. De data-analyse is hierdoor direct toepasbaar. Het basisbestand krijgt u bij aanvang van de les op een USB-stick die u na afloop mee kunt nemen.

Hoe is de training Excel, data-analyse en presentatie opgebouwd?

De dag wordt gestart met het bekijken welke vragen van belang zijn voorafgaand aan de data-analyse. Daarna gaat u kijken welke methode wanneer kan worden ingezet. Vervolgens gaat u een aantal analyses maken. Tenslotte gaan we die analyses op een overzichtelijke manier presenteren in een dynamisch dashboard. Ook kunt u tijdens deze dag uw excel-vragen aan de trainer voorleggen.

We bespreken onder meer:

  • Draaitabellen
  • Grafieken
  • Draaigrafieken
  • Slicers
  • Externe gegevensbronnen

Aan het eind van de training heeft u dan zelf uw dashboard gemaakt in combinatie met allerhande berekeningen. U bewaart het eindresultaat weer op de USB-stick en kunt dit thuis en op uw werk blijven raadplegen om te bekijken hoe de verschillende formules en berekeningen zijn opgebouwd.


DocNr: 42213
Laatste wijziging: 12-5-2020

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!