[image]

Excel, de basis en meer

Er gaat een wereld voor je open

Met vrijwel ieder salarisprogramma kun je gegevens exporteren naar Excel. Daarmee gaat er een wereld voor je open. In deze training leer je hoe je die gegevens eenvoudig kunt bewerken en gebruiken. Ook leer je met formules (eenvoudige) controlerende berekeningen te maken (pensioenpremies, aantallen etc.).

Inhoud van de training

 • Gebruik diverse ALS-formules inclusief het gebruik van EN/OF waardoor je snel inzicht krijgt en selecties makkelijk zichtbaar maakt
 • Samenvoegen van formules en gegevens
 • Gebruik van kleuren met voorwaardelijke opmaak t.b.v. controles en analyse
 • Gegevens valideren via uitklapschermpjes die zorgen voor een eenduidige registratie in jouw bestanden
 • Via verticaal zoeken (en een minder zwaar alternatief) bestanden aan elkaar koppelen
 • Op basis van een excel bestand gepersonaliseerde brieven en e-mails maken
 • Zoeken/vervangen in formules om veel tijd te besparen
 • Rekenen met data en tijd

Review

Deelnemers aan deze training beoordeelden deze gemiddeld met een 8,2. Uit de evaluaties: 'Toffe tips en trucs gekregen die ik vandaag direct kon gebruiken in de praktijk.'

Je eigen computer

Je gaat zelf aan de slag met de functies die de docent behandelt, aan de hand van een werkbestand dat met data uit een personeelsbestand incl. salariscomponenten. Zo zijn de berekeningen en functies die je maakt meteen praktisch toepasbaar. Het basisbestand vind je in de wachtkamer van de online classroom als download. Advies: bij voorkeur met twee schermen werken.

Opbouw van de Exceltraining

Je leert een werkblad zodanig in te richten dat toekomstige gegevenswijzigingen met de minste inspanning kunnen worden doorgevoerd. Zo leer je de grote rekenkracht van werkbladen optimaal te benutten.
Daarna worden de volgende functies besproken en aan de hand van opdrachten meteen verwerkt in het basisbestand. Aan het eind van de training heb je jouw basisbestand verrijkt met al deze berekeningen.

Voor wie

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig. Wel word je geacht de basisvaardigheden in Excel (office) en 'simpele' formules als SOM te beheersen. Let op, we werken met Excel voor Windows, dus geen Mac, Google sheets of Excel online. De training is bedoeld voor HR- en salarisadministrateurs en andere administratieve professionals die hun kennis op het gebied van formules en functies willen uitbreiden.
DocNr: 33290
3 blokken van 2 uur (6 uur totaal)
donderdag 4 april 2024
9:30u tot 11:30u
Vervolgdagen
woensdag 10 april 2024 van 9:30u tot 11:30u
woensdag 17 april 2024 van 9:30u tot 11:30u
Deze training is helaas vol


Kosten

€ 555,00 per deelnemer

Over deze training

 • Overige kennis en vaardigheden
 • Maximaal 12 deelnemers
 • Basisniveau
Aantal NIRPA punten: 83