opleiding

Docent(en)


Kosten

Vanaf € 423,60 tot € 517,00 per deelnemer

Over deze opleiding

 • Vaardigheidstraining
 • Maximaal 12 deelnemers
 • Basisniveau

Excel, de basis en meer

Efficiënter rekenen met Excel

Deelnemers aan deze training beoordeelden deze gemiddeld met een 8,2.

Uit de evaluaties: “Toffe tips en trucs gekregen die ik vandaag direct kon gebruiken in de praktijk.”

Vrijwel ieder salarisprogramma kent de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar Excel. In deze training leer je hoe je die gegevens eenvoudig kunt bewerken en gebruiken. Ook leer je met behulp van formules (eenvoudige) controlerende berekeningen te maken (pensioenpremies, aantallen etc.). Daarnaast ga je ook nog gegevens uit verschillende bestanden koppelen en ga je rekenen met data en tijden.

Voor welke doelgroep is deze Exceltraining geschikt

Deze training is bedoeld voor HR- en salarisadministrateurs en andere administratieve professionals die de Excel (office) basis goed beheersen, maar hun kennis op het gebied van formules en functies verder willen uitbreiden en toe zijn aan verdieping. Beheers je de hieronder genoemde functies al, dan is onze Excel-training Data-analyse en presentatie de beste keuze voor jou.

Is een vooropleiding in Excel noodzakelijk?

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel word je geacht de basisvaardigheden in Excel (office) en “simpele” formules als SOM te beheersen.

Je werkt met je eigen computer

Tijdens deze praktisch opgezette training oefen je zelf direct met de functies die de docent behandelt. Alle functies worden behandeld aan de hand van een werkbestand dat ontleend is aan een personeelsbestand incl. salariscomponenten. De berekeningen en functies die je gaat oefenen zijn daardoor meteen praktisch toepasbaar. Het basisbestand ontvang je als download.

Opbouw van de Exceltraining

Je leert hoe je er voor zorgt een werkblad zodanig in te richten dat toekomstige veranderingen in gegevens met de minste inspanning kunnen worden doorgevoerd. Op die manier leer je de grote rekenkracht van werkbladen optimaal te benutten.
Daarna worden de volgende functies besproken en aan de hand van opdrachten meteen verwerkt in het basisbestand. Aan het eind van de training heb je dan zelf jouw basisbestand verrijkt met al deze berekeningen. 

Na het volgen van deze training weet je:

 • Hoe je diverse ALS formules inclusief het gebruik van EN/OF kunt gebruiken waardoorje snel inzicht krijgt en selecties makkelijk zichtbaar maakt.
 • Hoe je formules en gegevens kunt samenvoegen.
 • Hoe je kleuren kunt gebruiken met voorwaardelijke opmaak t.b.v. controles en analyse.
 • Hoe je met behulp van gegevensvalidatie uitklapschermpjes maakt die zorgen voor een eenduidige registratie in jouw bestanden.
 • Hoe je middels verticaal zoeken (en een minder zwaar alternatief) bestanden aan elkaar kunt koppelen.
 • Hoe je op basis van een excel bestand gepersonaliseerde brieven en e-mails maakt.
 • Hoe je met zoeken/vervangen in formules veel tijd bespaart.
 • Hoe je kunt rekenen met data en tijd.
DocNr: 33290