Effectief communiceren vanuit jezelf

Opleidingen

Kosten

Vanaf € 413,20 tot € 504,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Annerieke Ruijter


Over deze opleiding

Vaardigheidstraining
Maximaal 6 deelnemers
Basisniveau
83

Effectieve Communicatie die bij jou past

Doordat we nu zo veel online samenwerken communiceren we heel anders. Je zou zelfs kunnen zeggen minder, omdat we een groot deel van de non-verbale communicatie missen. De afstand die een scherm creëert kan voor sommige situaties heel fijn werken, maar voor andere momenten werkt het juist een stuk minder makkelijk. Het gebrek aan non-verbale en informele communicatie zorgt voor een grotere noodzaak om duidelijk uit te spreken wat we nodig hebben, te bespreken hoe dat voor de ander is, af te spreken hoe we dat kunnen inrichten en aan te spreken op gemaakte afspraken. Hierbij is de focus houden op wat je wél wilt en hoe je dat samen doet de prettigste manier voor alle betrokkenen.

Daarbij is het van groot belang dat je wel jezelf kunt blijven, want het is niet de bedoeling om te gaan acteren of een persoonsverandering te ondergaan! We onderzoeken hoe jij in elkaar steekt, waar je energie van krijgt en hoe je zo goed mogelijk voor jezelf, je communicatie én je takenpakket kunt zorgen.

Meer inzicht in deze zaken zorgt voor meer begrip, meer samenwerking en meer verbinding, ook op afstand!

Voor wie is deze training bedoeld

Voor HR- en salarisprofessionals die zichzelf beter willen leren kennen en hun effectiviteit willen verhogen door duidelijker te communiceren voor meer openheid en een prettige samenwerking.

Vooropleiding

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.

Wat is het doel van deze training en wat kun je verwachten

In deze hands-on online training duiken we in de mogelijkheden van open en positief communiceren. Vragen stellen om zaken te verduidelijken, maar ook ruimte vragen om je eigen kant van het verhaal te doen gaan zorgen voor een optimale communicatie, ook wanneer de middelen beperkt zijn. Je kunt tijdens de training ook situaties ter tafel brengen die voor jou lastig of interessant zijn. De onderwerpen zijn:

Inzicht in jezelf

  • Authenticiteit en ontwikkelbaarheid
  • DISC persoonlijkheidsprofiel
  • Kernkwadrant (waar ben je goed in, wat zijn je valkuilen en hoe kun je daarvan leren)
Effectieve communicatie die past bij jou en jouw omgeving
  • Communicatieproces
  • Duidelijkheid
  • Luisteren & vragen stellen
  • Het woord nemen of krijgen
  • Uitspreken, bespreken, afspreken & aanspreken
  • Persoonlijk Actieplan voor toepassing van de inzichten

De training wordt in 3 delen van 2 uur aangeboden, de groep bestaat uit maximaal 6 deelnemers. Een aanvullend coachingsgesprek met de trainer is mogelijk. In dit gesprek kun je bijvoorbeeld onderzoeken hoe jij je nieuw geleerde vaardigheden blijvend in de praktijk kunt brengen, belemmeringen bespreken of je doelen scherp stellen.


DocNr: 164364

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!