Alles over loon

Opleidingen

Kosten

Vanaf € 363,20 tot € 454,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83

Loon, wat valt er eigenlijk niet onder?

Deze praktijkgerichte studiedag wordt door deelnemers gemiddeld beoordeeld met een 8,7

De wet is er duidelijk over: Loon is alle voordeel dat uit dienstbetrekking wordt genoten." Het lijkt een overduidelijke omschrijving, maar de praktijk is weerbarstiger dan de wet. Hoe bereken je bijvoorbeeld het behaalde voordeel? Wat doe je met de kosten die je maakt om dat voordeel te behalen? En wanneer is er trouwens sprake van een dienstbetrekking?

Werkkostenregeling

Ons systeem van loonbelasting en loonheffingen is, ondank de goedbedoelde pogingen van de verschillende kabinetten om alles eenvoudiger te maken, uitgegroeid tot een onoverzichtelijk geheel dat specialistische kennis vergt om mee om te kunnen gaan. Sinds de invoering van de Wet op de loonbelasting in 1964 zijn er voortdurend aanvullingen en reparaties aangebracht. Deels waren die bedoeld om in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen, deels om gaten te dichten die er in de praktijk ingeschoten waren.

Tijdens deze studiedag Alles over loon staan we stil bij alle aspecten van loon. Vanzelfsprekend gaan we daarbij vooral in op alle uitzonderingssituaties. Met de invoering van de WKR is met name door de toegenomen betekenis van het eindheffingsloon de onduidelijkheid toegenomen. Toch zit er achter de grootste deel van de regelgeving een logische systematiek. Na afloop van deze dag is niet alleen uw kennis over loonbegrippen toegenomen, maar ook uw inzicht in het waarom van de complexe materie.

Vooropleiding

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist.


DocNr: 96559

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!