Excel, de basis en meer

Opleidingen
Inschrijven

Cursusdata


Momenteel alleen incompany

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 454,00 tot € 555,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

All-in prijs, dus inclusief:

treinretour 1e klas of parkeerkaart
documentatie
lunchbuffet
koffie, thee, frisdrank
exclusief BTW

Docent

Voor incompany geen docent bekend

Over deze opleiding

Vaardigheidstraining
Maximaal 12 deelnemers
Basisniveau
83

Inschrijven

Efficiënter rekenen met Excel

Deelnemers aan deze studiedag beoordeelden deze gemiddeld met een 8,2.

Uit de evaluaties: “Toffe tips en trucs gekregen die ik vandaag direct kon gebruiken in de praktijk.”

Vrijwel ieder salarisprogramma kent de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar Excel. In deze training leert u hoe u die gegevens eenvoudig kunt bewerken en gebruiken. Ook leert u met behulp van formules (eenvoudige) controlerende berekeningen te maken (pensioenpremies, aantallen etc). Daarnaast gaat u ook nog gegevens uit verschillende bestanden koppelen en gaat u rekenen met datums en tijden.

Voor welke doelgroep is deze Exceltraining geschikt

Deze training is bedoeld voor HR- en salarisadministrateurs en andere administratieve professionals die Excel de basis goed beheersen, maar hun kennis op het gebied van formules en functies verder willen uitbreiden en toe zijn aan verdieping. Beheerst u de hieronder genoemde functies al, dan is onze Excel-studiedag Data-analyse en presentatie de beste keuze voor u.

Is een vooropleiding in Excel noodzakelijk?

Voor deze training is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel wordt u geacht de basisvaardigheden in Excel en “simpele” formules als SOM te beheersen.

Uw werkcomputer staat klaar, compleet met de juiste Excel-versie

Tijdens deze praktisch opgezette training oefent u zelf direct met de functies die de docent behandelt. Iedere deelnemer heeft tijdens deze dag de beschikking over een computer waarop Excel is geïnstalleerd. Alle functies worden behandeld aan de hand van een werkbestand dat ontleend is aan een personeelsbestand incl. salariscomponenten. De berekeningen en functies die u gaat oefenen zijn daardoor meteen praktisch toepasbaar. Het basisbestand krijgt u bij aanvang van de les op een USB-stick die u na afloop mee kunt nemen.

Opbouw van de Exceltraining

U leert hoe u er voor zorgt een werkblad zodanig in te richten dat toekomstige veranderingen in gegevens met de minste inspanning kunnen worden doorgevoerd. Op die manier leert u de grote rekenkracht van werkbladen optimaal te benutten.
Daarna worden de volgende functies besproken en aan de hand van opdrachten meteen verwerkt in het basisbestand. Aan het eind van de training heeft u dan zelf uw basisbestand verrijkt met al deze berekeningen. U bewaart het eindresultaat weer op de USB-stick en kunt dit thuis en op uw werk blijven raadplegen om te bekijken hoe de verschillende formules en berekeningen zijn opgebouwd.

Na het volgen van deze studiedag weet u:

  • Hoe u diverse ALS formules inclusief het gebruik van EN/OF kunt gebruiken waardoor u snel inzicht krijgt en selecties makkelijk zichtbaar maakt.
  • Hoe u formules en gegevens kunt samenvoegen.
  • Hoe u kleuren kunt gebruiken met voorwaardelijke opmaak t.b.v. controles en analyse.
  • Hoe u met behulp van gegevensvalidatie uitklapschermpjes maakt die zorgen voor een eenduidige registratie in uw bestanden.
  • Hoe u middels verticaal zoeken (en een minder zwaar alternatief) bestanden aan elkaar kunt koppelen.
  • Hoe u op basis van een excel bestand gepersonaliseerde brieven en e-mails maakt.
  • Hoe u met zoeken/vervangen in formules veel tijd bespaart.
  • Hoe u kunt rekenen met data en tijd.

DocNr: 33290
Laatste wijziging: 15-2-2019

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!