Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU privacywet)

Opleidingen

Inschrijven

Cursusdata


maandag 5 maart 2018
van 9:30u tot 16:30u
Deze cursus zit vol!
Utrecht La Vie

woensdag 28 maart 2018
van 9:30u tot 16:30u

Utrecht La Vie

donderdag 3 mei 2018
van 9:30u tot 16:30u

Utrecht La Vie

(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 376,00 tot € 470,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

All-in prijs, dus inclusief:

treinretour 1e klas of parkeerkaart
documentatie
lunchbuffet
koffie, thee, frisdrank
exclusief BTW

Docent

Jo Weerts
"Een vakspecialist die uitstekend kan presenteren"

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83

Inschrijven

Vanaf 25 mei 2018 bent u veel verdergaand verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens. En daaronder vallen ook de personeels- en salarisgegevens van werknemers. Ook al kunnen u of uw salarisverwerker niets doen zonder die gegevens, het doorgeven daarvan valt gewoon onder de nieuw Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Bescherming van persoonsgegevens (het recht op privacy) is een wettelijk recht dat voor iedereen geldt. Lees in deze blog wat u te wachten kan staan.  

Hoe ziet de studiedag AVG eruit? 

Op basis van de HR- en salarisprocessen zal onze docent, met behulp van anekdotes, metaforen en de nodige humor de taaie wet bescherming persoonsgegevens en AVG op een boeiende manier glashelder uitleggen. U krijgt als het ware een kapstok aangeboden waar u alle opgedane kennis overzichtelijk aan op kunt hangen. Zodat lastige materie (be)grijpbaar wordt.

Tijdens de workshop krijgt u antwoorden op onder andere de vragen:

  • Wat regelt de Algemene Verordening Gegevensbescherming?
  • Wat gebeurt er met de Wet bescherming persoonsgegevens?
  • Wie is de verantwoordelijke en wie de betrokkene bij het verwerken van persoonsgegevens?
  • Hoe lang een werkgever gegevens van een werknemer moet en mag bewaren?
  • Wat moet er in een verwerkersovereenkomst staan?
  • Hoe lang mag een organisatie sollicitatiegegevens bewaren?
  • Moet mijn organisatie ook een register van verwerkingsactiviteiten gaan bijhouden?
  • Mogen er camerabeelden worden gemaakt en hoe lang mogen deze beelden worden bewaard?
  • Onder welke voorwaarden mag een werkgever persoonsgegevens verstrekken aan een 3e partij?
  • Is een Functionaris voor de Gegevensbescherming ook verplicht voor onze organisatie?
  • Wat betekent de meldplicht datalekken voor mijn organisatie?
  • Hoe kan ik mij voorbereiden op de meldplicht datalekken?
  • Is de maximale boete echt € 20.000.000?

Vooropleiding

Voor het volgen van deze studiedag wordt basiskennis van en ervaring met de HR- en salarisadministratie bekend verondersteld.


DocNr: 119280
Laatste wijziging: 9-2-2018