Werkkostenregeling, puntjes op de i

Opleidingen
Inschrijven (Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 352,00 tot € 440,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83 6

Inschrijven

Werkkostenregeling, puntjes op de i

De werkkostenregeling is vanaf 2015 verplicht voor alle werkgevers, maar roept in de praktijk nog heel veel vragen op. Uit de in opdracht van de regering uitgevoerde evaluatie blijkt dat de werkkostenregeling nog veel knelpunten kent waar werkgevers, salarisprofessionals, maar ook de Belastingdienst zelf, mee worstelen.

Er komt een tweeschijvenstelsel in de berekening van de vrije ruimte. De vrije ruimte wordt berekend als 1,7% van de loonsom tot € 400.000 plus 1,2% van de resterende loonsom. Vooral kleine werkgevers gaan van deze wijziging profiteren. Bij een loonsom van € 400.000 levert deze wijziging een extra vrije ruimte op van € 2.000 per jaar! Daarnaast wordt de vergoeding voor het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag (VOG) per 2020 een gerichte vrijstelling. Dit betekent dat de vergoeding onbelast kan worden gegeven zonder dat deze ten koste gaat van de vrije ruimte. Ook bestaat er nog veel onduidelijkheid over de fiscale behandeling van maaltijden en personeelsfeesten, maar ook over de toepassing van het werkplekcriterium, het noodzakelijkheidscriterium en de gebruikelijkheidstoets. Tijdens de praktijkgerichte training “Werkkostenregeling, puntjes op de i” wordt uitgebreid ingegaan op deze wijzigingen en op alle andere vragen inzake de werkkostenregeling. 

Inhoud van de praktijklessen

Tijdens de praktijklessen “Werkkostenregeling, puntjes op de i” wordt uitgebreid ingegaan op de geconstateerde knelpunten. Maar ook meer praktische zaken, zoals de indeling van vergoedingen en verstrekkingen en de administratieve vastlegging daarvan, de onderbouwing van de loonaangifte, de samenwerking tussen de salarisadministratie en de financiële administratie en het optimaliseren van de regeling, komen tijdens deze praktijklessen aan bod. Na het volgen van deze training bent u prima in staat om de eigen organisatie of uw klanten optimaal te adviseren. 

Voor wie?

Deze training vereist geen specifieke vooropleiding en is geschikt voor iedereen die op professioneel vlak te maken heeft met de werkkostenregeling, zoals:

  • Salarisprofessionals
  • Medewerkers financiële administratie
  • Medewerkers personeelszaken
  • Fiscaal adviseur

DocNr: 130504
Laatste wijziging: 13-8-2020

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!