Werkkosten- en cafetariaregeling

Opleidingen

Startdatum

dinsdag 19 oktober 2021
van 13:30u tot 15:30u
Vervolgdagen
2Xplain online classroom


Inschrijven
(Incompany in overleg)

Startdatum

maandag 13 juni 2022
van 9:30u tot 11:30u
Vervolgdagen
2Xplain online classroom


Inschrijven
(Incompany in overleg)

Kosten

Vanaf € 363,20 tot € 454,00
per deelnemer
(Bekijk onze tariefinformatie)
(Incompany op aanvraag)

Docent

Gerrie de Hoop
"Duidelijke uitleg over een ingewikkeld onderwerp"

Over deze opleiding

Kennistraining
Maximaal 20 deelnemers
Basisniveau
83

Deze studiedag is in juni 2021 als goed beoordeeld door de Commissie EPE van het Nirpa. Uit het rapport:
"Kortom goede praktische online classroom over WKR- en cafetariaregeling die door door de opsplitsing in 3 keer 2 uur prima te volgen is."

Haal maximaal rendement uit arbeidsvoorwaarden en beloning

Deze online classroom is een geactualiseerde versie van de studiedag "Werkkostenregeling, de puntjes op de i". De WKR en cafetariaregelingen zijn zo met elkaar verweven, dat we ze nu beide in de titel verwerkt hebben.

Werkkostenregeling: nog altijd veel vragen

De werkkostenregeling is vanaf 2015 verplicht voor alle werkgevers, maar roept in de praktijk nog heel veel vragen op. Zo bestaat er nog veel onduidelijkheid over de fiscale behandeling van maaltijden en personeelsfeesten, maar ook over de toepassing van het noodzakelijkheids-criterium en de gebruikelijkheidstoets. En mag je als werkgever onbelaste vergoedingen geven voor thuiswerken?

Tijdens de praktijkgerichte training wordt uitgebreid ingegaan op deze en op alle andere vragen inzake de werkkostenregeling. Maar ook meer praktische zaken, zoals de indeling van vergoedingen en verstrekkingen en de administratieve vastlegging daarvan, de onderbouwing van de loonaangifte en de samenwerking tussen de salarisadministratie en de financiële administratie komen tijdens deze praktijklessen aan bod. Natuurlijk worden ook de in 2021 doorgevoerde wijzigingen in de regeling behandeld.

Cafetariaregeling: voordeel voor werkgever én werknemer

Een werkgever kan ook onder de werkkostenregeling gebruik maken van een cafetariaregeling.Met de invoering van een cafetariaregeling snijdt het mes aan twee kanten. De werknemer kan zijn arbeidsvoorwaarden beter afstemmen op zijn persoonlijke behoeften en beter gebruikmaken van fiscale voordelen. De organisatie wordt voor bestaande en nieuwe werknemers een aantrekkelijke werkgever. Bovendien kan de invoering leiden tot een kostenbesparing.

Aan de invoering van een cafetariaregeling worden strenge arbeidsrechtelijke en fiscale eisen gesteld. Zo moet de regeling realiteitswaarde hebben en moet een verlaging van loon doorwerken naar loonafhankelijke regelingen. Tijdens de training wordt uitvoerig ingegaan op deze eisen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek wordt de theorie verduidelijkt. Ook veel toegepaste vormen van de cafetariaregeling, zoals het individuele keuzebudget (IKB), worden behandeld.

Voor wie?

Deze training vereist geen specifieke vooropleiding en is geschikt voor iedereen die op professioneel vlak te maken heeft met de werkkostenregeling en/of de cafetariaregeling zoals:

  • Salarisprofessionals
  • Medewerkers financiële administratie
  • Medewerkers personeelszaken
  • Fiscaal adviseurs
  • OR-leden

DocNr: 130504

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!