In een klap 50 jaar ervaring rijker

Geplaatst op 22 augustus 2018, door Frans la Poutré (franslapoutre@2xplain.nl)

Je hoort het oudere mensen wel eens verzuchten: “Ik wou dat ik 20 was maar wel de kennis en ervaring had die ik nu heb.” Laat dat nou precies zijn wat 2Xplain is overkomen. Al 20 jaar richten we ons met vakinformatie en cursussen op de HR- en salarisprofessionals. De laatste jaren zien we daarbij een sterk toenemend belang van trainingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden. In de praktijk blijken onze vaardigheidstrainingen steeds zeer hoog gewaardeerd te worden door de deelnemers. Vandaar dat we zijn gaan kijken hoe we deze ook buiten onze traditionele doelgroep kunnen gaan aanbieden.

Dat idee is nu werkelijkheid geworden, doordat we een van de oudste, of misschien zelfs wel dé oudste aanbieder van communicatietrainingen aan ons cursusaanbod hebben kunnen toevoegen. De ouderen onder u kennen mogelijk de naam “Instituut Rhetorica” nog. In mijn jeugd, en dan praat ik over ruim 50 jaar geleden, was dat de opleider waar “iedereen” heen ging die zich wilde bekwamen in spreken in het openbaar. Rhetorica (het woord Instituut is inmiddels uit de naam gehaald) is nog altijd een aanbieder van kwalitatief hoge trainingen. De nadruk ligt daarbij nu veel meer op het vergroten van het effect van communicatie. Spreken in het openbaar is daar nog slechts een onderdeel van.

Rhetorica is opgericht in 1948. Zo komen we dus terug bij de zin waarmee dit stukje begint, want als 20-jarige beschikken we nu ineens over de kennis en ervaring van een 70-jarige. Met de mensen van Rhetorica en ons team van communicatietrainers hebben we alle kennis en ervaring gebundeld en samengebracht in een uniek trainingsconcept: “Communiceren met impact.” Geen snelle training waarvan de inhoud al weer snel naar de achtergrond raakt, maar een intensief trainingstraject waarbij u zich de communicatietechnieken echt eigen gaat maken.

Over het vergroten van het effect van uw communicatie hebben we ook een whitepaper geschreven, die u gratis kunt downloaden. Dat is een goede reden om de vernieuwde website van 2Xplain eens te bezoeken. Vanaf www.2xplain.nl kunt u tegenwoordig kiezen voor PayRoll of Rhetorica. De keuze voor PayRoll brengt u op de pagina’s die u van ons kent. Klikt u op de Rhetorica-knop dan komt u bij de informatie over Communiceren met impact; daar kunt u ook de whitepaper downloaden.

Communiceren met impact is een trainingstraject voor iedereen die professional is in zijn of haar vakgebied. Voor u als HR- of salarisprofessional dus, maar ook voor uw collega’s op andere afdelingen. Stuur de whitepaper daarom gerust door naar anderen in uw organisatie en laat ze ook kennismaken met de kwaliteit en het enthousiasme van het 20-jarige 2Xplain en de wijsheid en ervaring van 70 jaar Rhetorica.

Heeft u vragen over het trainingstraject van Rhetorica of de PayRoll-cursussen, mail of bel mij dan even.

Cas Bakker 
casbakker@2xplain.nl
(040) 2 947 957

Docnr: 126263