Registratie PE-punten bij NIRPA

Docenten

Erkende opleidinger voor HR- en salarisadministrateur

CEDEO-audit: de beste cursus

Door CEDEO is begin 2015 een audit uitgevoerd, waarbij de cursussen van 2Xplain zijn beoordeeld op kwaliteit en klanttevredenheid. Voor dat laatste zijn een aantal door CEDEO willekeurig gekozen deelnemers telefonisch geïnterviewd. Het resultaat mag er zijn. 2Xplain is in de hoogst mogelijke categorie ingedeeld en daarmee nu ook officieel gecertificeerd om PE-cursussen ten behoeve van het NBA-register te organiseren.

Enkele citaten uit de telefonische-interviews die in het CEDEO-rapport zijn opgenomen:

 • "Het is goed georganiseerd en kleinschalig opgezet, interactief en je kunt vragen stellen."
 • "Ik heb goede ervaringen met de cursussen bij 2Xplain omdat ze altijd goed gerelateerd zijn aan de praktijk en echt gericht op onze branche"
 • "Het was toegespitst op de praktijk en het werd gegeven door de juiste mensen."
 • "Het was de beste cursus die ik het afgelopen jaar heb gevolgd."

Erkende opleider voor PE-registers

2Xplain is erkend als PE-instelling door het Nederlands Instituut Register Payroll Accounting (NIRPA). Bent u opgenomen in een beroepsregister van het NIRPA, dan levert het volgen van cursussen bij 2Xplain dus PE-studiepunten op.  Op de informatiepagina van elke cursus vindt u de toegekende punten.

NIRPA-registers Salarisadministrateur (RSa) en Payroll Professional (RPP)

Het NIRPA-logo bij de cursusinformatie geeft het aantal PE-punten aan dat door het NIRPA is toegekend. Alle deelnemers aan een cursus ontvangen een certificaat waarop het aantal NIRPA-punten is vermeld.

LET OP! Het NIRPA maakt onderscheid tussen kennis- en vaardigheidspunten. Bij de cursusinformatie kunt u zien of het om een kennistraining of een vaardigheidstraining gaat. Per jaar tellen maximaal 80 vaardigheidspunten mee voor de NIRPA-registratie. Voor het register RSa zijn dus minimaal 100 en voor het register RPP minimaal 140 kennispunten vereist.

Handig: NIRPA-registratie via 2Xplain

Registreren van uw NIRPA-punten kan op twee manieren:

 1. 2Xplain verzorgt de registratie voor u.
  Dat is de gemakkelijkste manier. U kunt dat meteen bij het aanmelden voor een studiedag op het inschrijfformulier aangeven en alles wordt verder geregeld. 
  • Er zijn voor u geen kosten aan verbonden; de kosten van de NIRPA-registratie zelf worden (als u deze niet zelf al heeft voldaan) zonder opslag doorberekend.
  • Omdat 2Xplain niet over deelnemerslijsten van andere opleiders beschikt, kunt u van deze service uitsluitend gebruik maken als u al uw NIRPA-punten via 2Xplain behaalt.
 2. U verzorgt zelf de registratie
  Alle cursussen zijn aangemeld in het NIRPA-systeem. U logt daar in, zoekt de gevolgde cursus op en geeft aan dat u deze gevolgd heeft. Het certificaat bewaart u als bewijs.

DocNr: 72713

x
Deze website gebruikt cookies. Bekijk de privacy verklaring voor meer informatie. Privacy verklaring. Prima!