Over 2Xplain Vakinformatie

Over 2Xplain

In een recente CEDEO-audit behalen de 2Xplain-cursussen de hoogste score.

2Xplain, ontwikkelpartner voor HR- en salarisprofessionals

2Xplain is sinds 1998 de ontwikkelpartner voor HR- en salarisprofessionals. Begonnen als initiatief van vakgenoten om vakinformatie beter op de praktijk af te stemmen, is 2Xplain uitgegroeid tot de vakspecialist die zich in de volle breedte op de ontwikkeling van de HR- en salarisadministrateur richt. Van de specifieke wet- en regelgeving rondom arbeid en daarbij horende salariële en financiële processen tot en met de competenties- en vaardigheidsontwikkeling die hoort bij de moderne HR- en salarisprofessional.

Sinds 1998 is er veel verandert in regelgeving en techniek. De filosofie van 2Xplain is altijd overeind gebleven: “Uw praktijk staat centraal.”

De specialist voor HR- en salarisprofessionals

HR- en salarisprofessionals hebben vele gedaanten. Of u nou administratief medewerker HR- of salarisadministratie bent, beloningsadviseur of medewerker PZ, P&O of HRM, bij 2Xplain bent u aan het goede adres. 2Xplain houdt zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen van deze specifieke groep professionals en hoeft de aandacht dus niet te verdelen over tal van activiteiten. 2Xplain heeft maar één aandachtspunt en dat bent u: de HR- salarisprofessional.

Dynamisch vak

Het vak van de HR- en salarisprofessional is dynamisch. Wet- en regelgeving wijzigt voortdurend en de ICT ontwikkelingen gaan snel. Ook de ontwikkeling van kennis- en vaardigheden en de inhoudelijke informatieverstrekking moeten daarom dynamisch zijn. Maar tegelijkertijd moet de informatievoorziening en opleidingen en trainingen ook degelijk blijven. 2Xplain slaagt er in deze doelstellingen te combineren. De klantbeoordelingen die u bij alle cursussen ziet staan spreken wat dat betreft voor zich.

Portfolio

Het portfolio bestaat uit drie pijlers:

 • 2Xplain PRO, de kennisbank voor HR- en salarisprofessionals Met
  • PayRoll Magazine Online (redactionele artikelen)
  • kenniscontent over Arbeidsrecht, Sociale Zekerheid, Loonheffingen, Pensioenen, Internationaal en
  • een complete Cao database
 • Vakopleidingen van MBO3 tot HBO2 niveau
 • Permanente educatie door
  • studiedagen
  • seminars
  • leergangen en
  • online leren.

Een zeer ruim aanbod dat jaarlijks wordt geactualiseerd. U heeft bij 2Xplain de grootse keuze uit vakinhoudelijke en competentie- en vaardigheidtrainingen.

De HR- en salarisprofessionals achter 2Xplain

Het team van 2Xplain bestaat uit zo’n 25 trainers, auteurs en informatieverstrekkers. Stuk voor stuk zeer ervaren professionals die hun diepgaande kennis en ruime praktijkervaring ontlenen aan de praktijk van het vakgebied. 2Xplain besteedt grote zorg aan haar diensten om zo maximale kwaliteit te bieden. Daarom is het terechte motto: kwaliteit loont!

Hoge kwaliteit blijkt uit onafhankelijke audit

Door de vergaande specialisatie en de inzet van kundige docenten die in het vakgebied werkzaam zijn is 2Xplain trendsettend op het gebied van de ontwikkeling van cursussen en kenmerkt haar informatievoorziening van zich door een sterke praktijkgerichtheid. In een recente audit van opleidings-beoordelaar CEDEO behalen de 2Xplain-cursussen de hoogste score.

2Xplain partners

2Xplain is een netwerkorganisatie met 3 partners

Frans la Poutré is verantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen 2Xplain. Daarnaast is hij redacteur/uitgever van de redactionele artikelen van PayRoll Magazine Online. Hij is sinds 1990 werkzaam in vakinformatie voor payroll professionals, ondermeer als uitgever van het toenmalige vakblad Aanspraak, en organiseerde het allereerste Congres Salarisadministratie, de Vakbeurs Salarisverwerking en de Praktijkopleiding Salarisadministratie, die later is opgegaan in het huidige PDL.

Jos van Weert is hoofdredacteur van 2Xplain PRO en inhoudelijk verantwoordelijk voor alle vakopleidingen en vakinhoudelijk studiedagen. Tot 31 december 2008 was hij ook directeur van salarisverwerker Franken en Van Weert. Hij is sinds 1991 ontwikkelaar van vakopleidingen, trainingen en veel gevraagd spreker voor seminars en stond aan de wieg van de Praktijkopleiding Salarisadministratie. Met Frans la Poutré begon hij in 1998 onder de naam "La Poutré Van Weert Uitgevers" met PayRoll Magazine. De bedrijfsnaam is op 1 januari 2008 gewijzigd in het huidige 2Xplain.

Cas Bakker is sinds 1 januari 2008 verantwoordelijk voor de salesactiviteiten van 2Xplain. Van 1996 tot en met 2007 heeft hij ervaring opgedaan in het ontwikkelen en in de markt zetten van nieuwe opleidingen, trainingen bij Saxion Hogeschool, faculteit Academie Mens/Arbeid, Getronics en Raet bv. Hij was vanaf de start betrokken bij de oprichting van de Academy Payroll Professionals en de ontwikkeling van VPS en CPS, en recentelijk bij HBO Associate Degree Payrollprofessionals.

Voor het dagelijkse praktische werk worden zij bijgestaan door

Nadjier Bakridi, de administratieve duizendpoot die zorgt voor een correcte verwerking van abonnementen en inschrijvingen, voor de financiële administratie en voor allerhande praktische klussen als het klaarmaken van de lesmaterialen.

Carin Peters, de probleemoploster, die de cursussen plant, afspraken maakt met docenten en cursuslocaties en zorgt dat de cursusmaterialen op tijd worden aangeleverd, gecontroleerd, geprint en op de locatie komen. Ook bij inlogproblemen moet u bij Carin zijn.


DocNr: 8618
Laatste wijziging: 5-4-2016